Dış Cephe Boyama

Dış Cephe Boyama

Dış Cephe Boyama

Dış cephe boyama hizmetimiz ile binalarınızın cephelerinin tamiratını ve boyamasını gerçekleştiriyoruz. Kaliteli boya ve kaliteli işçilik hizmetimiz ile binalarınızı suyun ve havanın dış etkenlerinden koruyarak uzun yıllar boyunca sizlere problem yaratmasını engelleyebilirisiniz.

Dış cephe boya hizmetimiz sırasında dış cephenizin renk seçimini yapıyor ardından da kaliteli boya ve profesyonel boyacı ustalarımızla evlerinizin dış cephelerini boyuyoruz.

 

Binanızın dış cephesinin boyanmasına karar verdiniz. Ancak dış cephe nasıl boyanır ya da dış cephe boyama sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımızda sizlere vereceğimiz bilgiler mutlaka işinize yarayacaktır. Dış cephe boyama da dikkat etmeniz ve bilmeniz gerekenleri sizlere madde madde aşağıda açıkladık


DIŞ CEPHE BOYAMA NASIL YAPILIR?

Dış cephe boyamada dikkat etmeniz gereken konuların başında çalışacak işçilerin güvenliği gelmelidir. Çünkü dış cephede çalışmaları için gerekli olan merdiven ya da iskele işçi sağlığı ve iş güvenliği için önemlidir.

DIŞ CEPHE BOYAMADA MERDİVEN KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER

  • Merdiven basamakları sağlam olmalıdır. Yerinden oynayan basamak var ise mutlaka sağlamlaştırılmalı ya da merdiven değiştirilmelidir.
  • Merdiven basamaklarında yağ gibi kayganlaştırıcılı yüzey var ise muhakkak temizlenmelidir.
  • Merdiven kurulumu sırasında merdiven ayakları duvara çok yakın ya da çok uzak bir noktaya koyulmamalıdır. Böyle bir durumda ağırlık merkezi dikkate alınmalı ve merdiven ayakları sağlam bir zemine oturtulmalıdır.
  • Ayakların oturtulacağı zemin toprak ise, ayakların altına taş, tahta ya da beton gibi sağlam bir madde yerleştirilmelidir.
  • Merdiven üst noktası ile boya yapılacak yer arasındaki mesafe kol uzunluğundan fazla olmamalıdır.

DIŞ CEPHE BOYAMADA İSKELE KULLANIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER

Merdivenin yetişmediği yerlerde iskele kurulması zorunluluk haline gelecektir. Bu sebeple iskele kurulmasında da dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur.

  • İskele ayakları sağlam zemine oturtulmalıdır. Ayakların altına taş, tahta ya da beton gibi sağlam bir malzeme koyulmalıdır.
  • İskele yüksekliğine bağlı olarak muhakkak duvarın çeşitli noktalarına sabitlenmelidir.
  • İskele ayaklarının koyulduğu noktalar arasındaki kot farklılığı dikkate alınmalı ve iskele terazide kurulmalıdır.
  • İskele kalasları metalden ve işçilerin ayaklarının kaymasını engelleyici yapıda olması gerekir.
  • İskelede katlar arasında geçişi kendi iç merdiveni ile olmalıdır.
  • İskelede çalışacak personel kendini paraşüt tipi emniyet kemeri ile sağlama almalıdır.
  • Çalışacak personelin tamamı fosforlu yelek giymeli ve kafalarına da baret takmalıdır.
  • İşçilerin ayakkabıları çelik burunlu ayakkabı olmalıdır.

Bu iki çalışma alanı olan merdiven ve iskele kullanımı konusundaki detayları açıkladıktan sonra şimdi dış cephe boyamanın nasıl yapılması gerektiğini açıklayalım.

DIŞ CEPHE BOYAMADA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Boya Öncesi Hazırlık

Dış cephesini boyama yapacağınız bina eski ise öncelikle mevcut boya ve sıva çatlaklarının tamir edilmesi gerekir. Sıva ve boya çatlaklarını spatula ya da mala vasıtasıyla açmanız gerekir. Zayıf olan sıva ve boyaları yerinden söktükten sonra boşalan bu alanların dış cephe macunu ile sıvanması gerekir. Burada çeşitli firmaların ürettiği dış cephe Macun ile doldurulan çatlakların yüzeyini kuruduktan sonra hafifçe zımparalayarak düzeltiniz.

Bunun dışında dış cephe yüzeyindeki tozlu ve yağlı yüzeyleri basınçlı su ile temizlenmelidir. Ya da sadece toz var ise bunu da bir fırça vasıtasıyla temizlemelisiniz. Tozlu ve yağlı yüzeylerde boya yüzeye tutunamaz ve bu yüzden yapacağınız boyadan verim alamazsınız.

Daha sonra gerekli sıva tamiratlarını yapınca sıra astar boya yapımına geldi. Astar boya kullanımı da önemlidir. Çünkü kullanacağınız son kat boyadan verim almak ve uzun yıllar sorunsuz bir şekilde sağlam hizmet verebilmesi için astarlama önemlidir.

Astar Boya Yapılması

Astar boya içinde piyasada pek çok alternatif bulunur. Astar boya seçimi için son kat boya markanıza uygun astar seçmelisiniz. Astar boya seçimi ve fiyatları için tıklayınız. Seçtiğiniz astar boyayı , teknik kullanımına uygun olarak su ile inceltmelisiniz. İnceltilen astar boyayı temizliği ve tamiratı yapılan dış cephenize rulo ve fırça vasıtasıyla sürünüz. Astar boyayı tüm dış cepheye uyguladıktan sonra kurumasını beklemelisiniz.

Kuruma süresi bitince sıra son kat boyama işlemine geldi.

Dış Cephe Son Kat Boyama

Astar sürülmesinin ertesi günü son kat boyayı yapmalısınız. Uygun fiyatlı dış cephe boyası  Seçtiğiniz dış cephe boyası ile iki kat halinde boyayı uygulayınız. Uygulama sırasında havanın yağışlı olmaması ve nem oranının yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz. Dış cephe boya seçimi için aşağıda bilgileri de muhakkak okumalısınız.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Whatsapp Yaz!
Tıkla Ara!